zondag, oktober 27, 2013

A lonely place to die - Julian Gilbey

A lonely place to die
Het begint als een natuurfilm die de kant op lijkt te gaan van "Nordwand" de bergbeklimmers- annex rampenfilm van enkele jaren geleden. Jong vriendengroepje gaat wandelen om in de Schotse bergen een lastige bergwand te overmeesteren. Als dat lukt kunnen ze volgend jaar Europa in en de Eiger gaan proberen (juist ja, die berg met die  Nordwand).
De film bewandelt echter een heel ander pad: dat van de slasherfilms waarbij een vriendengroep langzamerhand uitgedund wordt door gewelddadige en mysterieuze opponenten.

Het stel vindt in de bossen een opgesloten meisje, dat geen woord Engels spreekt. Duidelijk ontvoerd, men gaat proberen haar terug te brengen naar de bewoonde wereld. De groep splitst op : het ene deel neemt de langzamere route en neemt daarbij het meisje mee, twee anderen gaan via een zeer tricky afdaling op topsnelheid naar het dorp om alvast alarm te slaan.
Daar gaat het al mis, dat snapt u. De ontvoerders hebben de groep in het vizier, langzamerhand wordt het een bloederig geheel. Zal het lukken om het meisje af te leveren bij de politie? Of is er tegen die tijd al niemand meer over?

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...