vrijdag, maart 06, 2015

The invisible woman- Ralph Fiennes

The invisible woman op IMDb
Kostuumdrama pur sang. En dan ook nog eens gebaseerd op ware gebeurtenissen. Al met al voldoende kansen voor Ralph Fiennes om zijn tweede film als regisseur stevig op de kaart te zetten.
M.i. lukt dat maar ten dele. Felicity Jones acteert geloofwaardig als de terughoudende maitresse, maar het was leuk geweest als ze dat wat meer geëmotioneerd had gedaan. Ik kreeg het gevoel dat weinig mensen kiezen voor een zo onderdanig bestaan.

Jones speelt de piepjonge actrice Nelly die met de grote schrijver Charles Dickens in contact komt. Deze is een vrijgevochten vent , voor zijn tijd althans, en begint langzamerhand het kuikentje het hof te maken. Dit ondanks zijn publieke functie, ondanks zijn gehuwde status en ondanks de heersende mores.
Dat laatste wringt met zijn eisen aan de dame om er alles aan te doen om een vrouw aan de zijlijn te blijven. Nooit zal hij officieel scheiden, nooit zal hij officieel hun relatie bekend maken, maar dat hij het niet geheim kan houden beseft hij terdege. Zij dient zich dus zo onzichtbaar mogelijk te maken.

Juist dit spanningsveld had beter uitgediept mogen worden. De familie van het meisje, de hofhouding van de schrijver: ze accepteren allemaal iets te gelaten de "grootheid" van de schrijver, die daarmee een vrijbrief krijgt voor ietwat onpersoonlijke opstellingen.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...