zondag, maart 15, 2015

Olympus has fallen- Antoine Fuqua

Olympus has fallen op IMDb
Uitkateravond op de bank, net een nieuwe tvrecorder en dus nog niet heel veel keuze uit filmtitels. Het werd deze. Tja.

Man wordt ontslagen uit de beveiligingsstaf van de Amerikaanse president na een ongeval waarbij de first lady omkomt. Niet omdat ie zijn werk niet goed deed, maar omdat hij er zelf ook niet mee om kon gaan.

Anderhalf jaar later: de president is weer aan t werk, de beveiliger ook. De Zuidkoreaanse premier komt op bezoek om de problemen met het andere Korea-deel te bespreken. In zijn gevolg zitten ook beveiligers en daar blijken rotte appels tussen te zitten. De president wordt gegijzeld in de presidentiële bunker en er wordt een programma op touw gezet om zowel het Oosten te bevrijden van het Amerikaanse juk als het opstarten van kernraketten in Amerika om aldaar een totale ontbranding in gang te zetten.

U raadt het al: er kan er maar een redding brengen. De oud-beveiliger neemt het in zijn eentje op tegen een overmacht, gelukkig kent hij alle securotycodes van het Witte Huis nog en wandelt hij aldus dapper door de gangen heen. Eerst even het zoontje van de president beveiligen , dan op weg naar de bunker.

Wat denkt u, zal het hem lukken?

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...