zondag, maart 22, 2015

10 items or less- Brad Silberling

10 items or less op IMDb
Nog iets interessanter was deze, al was het maar om het verrukkelijke acteerwerk van Morgan Freeman.

Morgan Freeman speelt, eeeuhm, Morgan Freeman. Die is zich aan het voorbereiden op een nieuwe rol en belandt daarvoor in een supermarktje in een buitenwijk. Hij observeert en inventariseert, vervolgens raakt hij gefascineerd.
Daar , in die voorspelbaar kansloze omgeving, ontwaart hij een levenslust en een broeiende ambitie bij het slonzige kassameisje die hij vervolgens vaderlijk gaat proberen te kanaliseren. Hij ondersteunt haar wens om weg te komen, onderkent haar talenten en neemt haar op sleeptouw.
In een korte roadmovie trekken hij en de verrukkelijke Scarlet (Paz Vega, ik moet snel weer eens "Lucia y el sexo" gaan kijken) langs het trailerpark, langs kledingwinkels en autowasserettes om vervolgens bij het kantoor aan te landen waar Scarlet de ontsnappende sollicitatie moet doen.

Coachende gesprekken, wederzijds begrip en overduidelijke genegenheid leiden ertoe dat het 10punten-lijstje van beide spelers gaande de film verandert. Zowel de 10 dingen - of minder- die je wilt veranderen in je leven, als de 10 die je graag wilt behouden.

Fijne kleine film, buitengewoon kort ook maar precies lang genoeg om een goede indruk te maken. Freeman is een held, Paz Vega is een brok van een vrouw en films als deze zijn kleine lichtpuntjes.

2 opmerkingen:

Peter te Riele zei

Zo'n recensie verleidt me zeker om deze film te gaan zien. Bedankt dus. Ik ben benieuwd. Al vermoed ik dat ik zal wachten tot deze op dvd beschikbaar is.

begt zei

Hij is al wat ouder hoor, dus het zou gewoon kunnen dat ie al op dvd is ;-]

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...