maandag, maart 30, 2015

Das Wochenende - Nina Grosse

Das Wochenende op IMDb
Niet geheel geslaagde verbeelding van het post- RAF trauma van Duitsland.
Als een oud- RAF lid na jaren in de gevangenis vrijkomt, wordt hij door zijn zus meegenomen naar een buitenhuis. Dit om langzaam weer aan zijn vrije status te kunnen wennen.
Om dat iets makkelijker te laten verlopen, nodigt ze twee oude vrienden uit die gaandeweg de film ook verwikkeld blijken in het RAF-verleden.
Naast de morele blik op het verwerken van de keuzes in het verleden ("Waar haalde je de moed vandaan? Hoe heb je zo met mensen om kunnen gaan? Wat dachten jullie eigenlijk toen? ") komt ook de persoonlijke kant van deze zwarte bladzijde naar voren.
De ex-gevangene Jens (Sebastian Koch) heeft zich al die jaren verraden gevoeld door zijn medestrijders en wil nu van zijn oude vrienden weten hoe het toen is gegaan, wie hem erbij heeft gelapt? Daarnaast komen de oudere intieme verhoudingen boven water en de dramatische gevolgen die dat in de mensenlevens daarna gehad heeft.

Zoals gezegd: niet geheel geslaagd. Geen slechte film, maar gezien het heikele onderwerp had de film puntiger en directer gekund.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...