woensdag, oktober 07, 2015

Een goed leven - Aaron Rokus

Een goed leven op IMDb
Met veel plezier volg ik altijd de telefilm-reeksen op onze vaderlandse noncommercie-zenders. Afgelopen week ging onder de noemer "One night stand" een nieuwe reeks van start.
Niet dat ze allemaal geweldig zijn, maar er zit soms nieuw talent tussen of er wordt vanuit een verrassende invalshoek gekeken naar een actueel thema. Dat heeft in het verleden successen opgeleverd, er zijn springplanken klaargezet.

De eerste die ik zag in de reeks was deze, een matig zesje. Helen is een verwende vrouw die onverwachts weduwe wordt en daarmee alles verliest. Manlief blijkt schulden te hebben gemaakt, ze moet uit haar huis en verliest haar bezittingen. Ze had "een goed leven" maar nu is het back to basics.
In het studentenhuisje waar ze belandt, krijgt ze contact met een intrigerende buurjongen. Hij vindt haar natuurlijk een ouwe doos en houdt aanvankelijk afstand. Gaandeweg echter raken ze in gesprek met elkaar, via het bekende leenprincipe, en komen ze iets meer van elkaar te weten.
Hij is student, maar is ook hoer. Met zijn seksuele dienstverlening betaalt hij zijn kamer en zijn levensstijl. Zij vindt dat aanvankelijk verwerpelijk maar gaat toch met hem in gesprek. Langzaam dringt ze zich aan hem op, langzaam vervalt het leeftijds- en levensstijl-verschil.
Kan niet goed blijven gaan.

Geen opmerkingen: