zaterdag, oktober 17, 2015

St. Vincent - Theodore Melfi

St. Vincent op IMDb

Naar mannetje, die Vincent MacKenna. Uitgebluste nietsnut met lak aan de maatschappij. Louter ruwe bolster, er lijkt geen pit te bekennen. Totdat...

Totdat hij nieuwe buren krijgt in de vorm van een alleenstaande moeder en haar zoontje. Mama verwerkt de scheiding en verdrinkt in het werk om het leven voor hen beiden te kunnen bedruipen. Dit leidt ertoe dat het schattige doch angstige jongetje vaak alleen dreigt te zijn na schooltijd. Als hem door plagerige klasgenootjes alles , tot en met zijn sleutels en telefoon aan toe, afgenomen wordt, wendt hij zich in uiterste nood tot de boze buurman. Die uiteraard eerst hulp weigert maar er dan achteraan komt dat deze vorm van oppas wel een heel gemakkelijke vorm van geld verdienen is. Geld dat ie hard nodig heeft om de schuldeisers van zich af te houden. Win-win.

Op nurkse en nukkige wijze brengt hij het jongetje toch enkele levenslessen bij , doet zelfs een soort van weerbaarheidstraining. Het joch gaat tegen hem opkijken. Hetgeen goed uitkomt als hem zelf iets ernstigs overkomt. Er volgt catharsis, er volgt een heiligverklaring. Op vriendelijk-emotionele wijze gebracht overigens.

A man you love to hate, But whom you learn to love.

Met o;a; Bill Murray, Naomi Watts en Melissa MacCarthy

Geen opmerkingen: