vrijdag, januari 08, 2016

Boychoir - Francois Girard

Boychoir op IMDb (6,7)
Er zijn meer films gemaakt over het fenomeen "jongenssopranen". Er zijn meer films gemaakt over het fenomeen "muzikale competitie". Deze film combineert ze allemaal in een volbloed formulefilm die desondanks best te hachelen is.

Stet is een tamelijk onhandelbare vroeg-tiener. Moeder alcoholiste, pesters op school, trailer trash ten volle. Hij heeft 1 ding waarin hij het gemiddelde ontstijgt: hij zingt erg mooi.
Als zijn moeder een fataal ongeluk krijgt, ontfermt de schooldirectrice zich over hem. Ze weet hem geplaatst te krijgen op een befaamd collega: een jongenskoor-college. Straffe studie, urenlang repeteren en natuurlijk de horkerige dirigent die bepaalt of je mee mag doen of niet.
U kunt van te voren uittekenen dat de dwarse Stet door heel wat problemen heen moet maar zich uiteindelijk in de picture weet te zingen. En dus uiteindelijk de solo-rollen krijgt op de concoursen waar dit koor zich graag wenst te onderscheiden. Niks verrassends aan, maar niet vervelend allemaal.

Met o.a. Dustin Hoffman en Kathy Bates.


Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...