zaterdag, januari 02, 2016

Daglicht - Diederik van Rooijen

Daglicht op IMDb (7,0)
Zo, de eerste filmtitels van 2016 zitten alweer in da pocket. Ik begon het jaar lamlendig, dus koos ook lekker makkelijk voor de op tv vertoonde film.
Hoewel dit keer niet eens het acteerwerk, is er toch vaak iets dat me in dit soort films tegenstaat. In dit geval is het het script, dat net iets te zeer in elkaar gevlochten lijkt. Boekverfilming he, dan is dat een risico. Maar toch: een beschrijving.

Angela Schijf speelt Iris, een jonge advocate die werk en privé maar moeizaam weet te combineren. Haar autistische zoontje slokt veel van haar tijd op en als hij een week van school geschorst wordt, precies op het moment dat zij een belangrijke zaak tegen een groot landelijk bedrijf op haar bordje krijgt, én ze op dat moment niet bij haar moeder terechtkan voor oppas, stapelen de problemen zich op;
Al heel snel blijkt dat alles met elkaar te maken heeft: de zaak, het autisme, haar moeder, de weggemoffelde rechtszaak tegen wat haar broer lijkt te zijn, het management van het bedrijf et cetera.
Ze raakt steeds dieper in de zaak verwikkeld en loopt daarmee aan alle kanten gevaar. Via de ontrafeling van de rechtszaak tegen haar broer komt ze achter steeds meer familie- en bedrijfsgeheimen.

Zoals gezegd: het acteerwerk was niet het lastigste element (al waren die hinderlijke "autistische" maniertjes van zowel broer als zoontje nogal over the top). Het is voor mij toch meer de wonderlijke manier waarop zo'n script uiteindelijk naar een ontknoping leidt, het is me net iets te "fantastisch".
Maar we zijn van start.

Met oa: Angela Schijf, Monique van de Ven, Derek de Lint, Fedja van Huet

Geen opmerkingen: