donderdag, september 22, 2016

Dark Places - Gilles Paquet- Brenner

Dark Places op IMDb (6,2)
Sombere film, zwaar onderwerp. Lang werd ik erin bevestigd dat dit een 13-in-1-dozijn film zou zijn, maar aan het einde buigt het script toch een kant op die ik niet in zijn geheel had voorzien. En dat is altijd een pré.

Libby Day (Charlize Theron) is een verbitterde, tegen de middelbare leeftijd aanlopende vrouw. Al snel leren we waarom ze zo geworden is: ze is de enige overlevende van een gruwelijk familiedrama.
Haar moeder en twee zusjes zijn in huis vermoord, Libby zelf wist te ontkomen.
Haar broer werd gearresteerd en -mede door de verklaring van Libby- veroordeeld voor deze gruweldaad. Na al die jaren is echter twijfel ontstaan over haar verklaring en dus over de schuld van haar broer. Libby wordt benaderd door een amateurclub van misdaadoplossers, wannabe-rechercheurs als het ware. Of ze hun groep wil toespreken en vragen wil beantwoorden.
De hele geschiedenis wordt weer opgerakeld en het ontregelt Libby. Als volwassen vrouw kijkt ze toch iets anders tegen de zaken aan dan ze als jong en geschrokken meisje deed. Stukje bij beetje ontrafelt ze de griezelige waarheid.

Met Charlize Theron , Chloe Grace Moretz, Corey Stoll ,

Geen opmerkingen: