woensdag, september 28, 2016

Taken 3 - Olivier Megaton

Taken 3 op IMDb (6,0)
Mensen kijken nu eenmaal graag naar schieten en knokken. Anders kan ik het niet verklaren dat films als deze het uiteindelijk tot maar liefst 3 delen kunnen brengen. Immers: Liam Neeson is als midden 50'er (in de film althans, ik weet niet precies hou oud ie echt is) geen geloofwaardige actieheld. Het sjokt een beetje, dat logge lijf. Het snuift en het puft een beetje, als ie zich -al knokkend tegen de volgende overmacht- ergens weer een ingang weet te vinden. Maar goed, het publiek wil het. "I will find you" is niet voor niets zijn lijfspreuk. Dat is hem met bezoekersaantallen ook gelukt.

In deze film wordt een keer niet zijn dochter ontvoerd (nou ja, niet de hele film lang tenminste), nee: in deze film wordt zijn ex vermoord en wordt hem daarvan de schuld in de schoenen geschoven. Bryan Mills (Neeson) geeft zich uiteraard niet zonder slag of stoot over, hij ontsnapt aan arrestatie en gaat zelf op zoek naar de echte daders. Is het die Russische clan die toevallig nog veel geld krijgt van de echtgenoot van zijn ex? Of is het die echtgenoot zelf? En kan hij de waarheid vinden voordat hij door de politie wordt gepakt? Immers: die denken met het inrekenen van Mills de zaak af te ronden.
Ik zal het niet verklappen: u mag zelf raden of onze actieheld slaagt in zijn missie.

Met : Liam Neeson, Forest Whitaker , Maggie Grace, Famke Janssen

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...