vrijdag, september 02, 2016

Special Correspondents - Ricky Gervais

Special Correspondents op IMDb (5,8)
Niet alles wat hij aanraakt, verandert in goud. Er gaat er wel eens de mist in, nou ja: minder goed dan ander werk. Wat mij betreft is Ricky Gervais de grappigste man op aarde, dus ik zal veel van hem blijven volgen en proberen. Deze film is echter mager qua vermaak, bij vlagen is de film zelfs een herhalingsoefening. Anyways, het is geen straf om naar te kijken maar je moet wel je verwachting bijstellen als je op iets van het niveau Office/Extras/Derek verwacht.

In deze Netflix Only-productie speelt Gervais maar weer eens een sukkel. Hij is Ian, een geluidstechnicus bij een radiostation, hij is voorspelbaar saai en maakt nooit wat mee. Exact dat krijgt hij steeds als verwijt van zijn vrouw mee. Als deze de kans krijgt om de flamboyante ster van het radiostation te ontmoeten, zet ze dan ook een sneeuwbal in werking.
Frank is een bluffer, een praatjesmaker die van niets iets maakt met gladde volzinnen. Daarop bouwt hij zijn carriere als sterreporter van hetzelfde radiostation. U snapt het al: het lot verbindt de twee diametrale persoonlijkheden aan elkaar. Ze krijgen de opdracht om een aanstaande revolutie in Ecuador te verslaan. Uiteraard gooit de sulligheid van sukkeltje Ian roet in het eten: de tickets en paspoorten van de journalisten belanden bij vergissing in de vuilnisbak.
Om geen gezichtsverlies te lijden bouwen ze in New York een nepstudio van waaruit ze hun fake-reportages richting radiostation sturen. Langzamerhand raakt Amerika in de ban van hun levensechte bovenop-het-nieuws verslagen. Helemaal als de heren volgens hun reportages gegijzeld raken door vrijheidsstrijder uit het ZuidAmerikaanse land. Het land leeft mee, ambassadeurs en leger worden erop gezet en het volk raakt in de ban van het dappere journalistenduo.
Echter, deze heren zien nog maar 1 uitweg uit hun zelfgeschapen wespennest. Ze zullen echt naar Ecuador moeten om daar zichzelf te bevrijden.

Comedy of errors, zo noemt men dat. Ach, beetje pret zult u er wel mee hebben.

Met: Ricky Gervais, Eric Bana

Geen opmerkingen: