maandag, augustus 29, 2016

Out of love - Paloma Aguilera Valdebenito

Out of Love op IMDb (7,1)
Moeilijk hoor. Wat ga ik hier nou over zeggen? Dat het een intens liefdesverhaal was? Ja, dat was het zeker. Intens is zwak uitgedrukt, het was bloedheftig en golfde alle kanten op?
Dat liefde allesverzengend is? Dat kan, zeker, maar doorgaans gaat het met minder pijn, vernedering en geweld gepaard dan bij deze relatie.
Dat de titel uitstekend gekozen is in zijn dubbelzinnigheid? Dat ook. De twee handelen meestal uit liefde, maar gek genoeg is dat ook de reden dat hun liefde verzwakt en knippert.

Out of Love is in ieder geval een film die beklijft. Niet makkelijk om naar te kijken, je voelt mee met de pijn van de twee gepassioneerde jonge mensen, die een love-at-first-sight uitbouwen tot samenwonen, gewenning, clashes, afstoten en toch weer aantrekken. Er vloeit bloed, er vloeit wijn, er vallen woorden en er vallen meubelstukken. Er wordt heftig bemind maar ook heftig gehaat.

De film is in zekere zin ongrijpbaar. Althans, ik hoop dat weinig mensen meemaken dat het schone gegeven dat liefde is, zo destructief kan werken.
Intrigerend is de film, bij vlagen met nare kantjes, maar bij vlagen ook uitermate liefdevol en opwindend. Doorgaans noem je dat een terechte doorbraakfilm.

Met Naomi Velissariou en Daniil Vorobyov

Geen opmerkingen: