maandag, oktober 10, 2016

Burnt - John Wells

Burnt op IMDb (6,6)
Koken is hip op televisie, maar in de filmwereld was het dat al langer. Bij uitstek is gastronomie geschikt om mooi in beeld te worden gebracht, immers. Daarnaast is de hiërarchische verhouding in de keuken en de bediening altijd een fijn voorbeeld van het oproepen van conflicten.
In deze film komt dat allemaal samen rondom de culinaire meesterkok Adam Jones. Hij heeft in het verleden al twee Michelin- sterren vergaard maar het ging compleet mis. Drugsgebruik, wangedrag, losbandigheid, gebrek aan orde: het leidde ertoe dat hij vluchtte uit de gastronomische hoofdstad van de wereld en een aantal jaren cold turkey ging in de VS.
Maar nu is hij er weer, hij wil terug op de kaart. En hij wil die derde ster. Hij meldt zich aan bij een toprestaurant in London maar begrijpelijkerwijs is de ontvangst lauw. Door zich nederig en ambitieus tegelijk op te stellen, lukt het hem om een plek te krijgen. Hij formeert een team van oude vrienden, daarnaast opent hij de jacht op een nieuwe topkok(kin); hij heeft zijn zinnen gezet op Helene (Sienna Miller) en probeert haar los te weken bij haar huidige baas.
U snapt: dat lukt , maar dan is die derde ster nog niet binnen. Er komt druk op het team want de Michelin-keurmeesters kunnen elk moment hun vorkje komen prikken. Stress is zacht uitgedrukt. En spanning ook.

Een redelijk vermakelijke film, met een keur aan sterren in de cast:
Bradley Cooper, Daniel Bruhl, Sienna Miller, Omar Sy, Riccardo Scamacio

Geen opmerkingen: