dinsdag, juli 04, 2017

Broers - Bram Schouw

Broers op IMDb (7,4)

Lucas en Alexanders zijn broers, hetgeen ze veel gezamenlijkheid geeft. Echter, wat nog belangrijk is: ze verschillen enorm van elkaar qua karakter. Alexander, de oudste, is een losbol zonder remmingen: durft alles, zegt alles, schijt aan alles, ziet geen gevaar. Lucas is jonger, tobberig, geremd en bescheiden.
Hij ziet enorm op tegen zijn broer die alles voor elkaar lijkt te krijgen wat hij wil. Als Alexander in de problemen raakt door zijn opstandige gedrag, neemt hij de wijk: liftend richting Frankrijk. Lucas gaat hem achterna en ze doen een soort van reis samen. Bij een dorpsfeest ontmoet Lucas een leuk meisje, maar u snapt dat al snel Alex er met haar vandoor gaat.
Het wordt de jongste al snel teveel en hij gaat weer terug naar Nederland. Toch blijft het trekken, hij speurt en zoekt naar tekenen van leven van zijn broer. Al snel krijgt hij die, het laatste teken zelf. Alex is in zijn roekeloosheid verongelukt en Lucas gaat terug naar het dorp. Hoe kon dit allemaal ontstaan en wat kan Josephine, het meisje in kwestie hem erover vertellen?

Stugge film, maar niet onaardig.

Met : Jonas Smulders, Niels Gomperts, Christa Theret

Geen opmerkingen: