donderdag, juli 06, 2017

The girl on the train - Tate Taylor


The Girl on the train op IMDb (6,5)

Uitermate succesvol boek (iedereen las het in de trein destijds), van de film heb ik minder successen gehoord. Ik heb het boek niet gelezen, weet dus ook niet of ie beter is dan de film. Wel kan ik zeggen dat de film maar net aan een voldoende weg sleept. Of dat nou komt door het moeilijk te geloven gegeven dat de fraai geboetseerde Emily Blunt een verlopen alcoholiste moet spelen, of doordat het komt dat de geoefende filmkijker al snel de vermoedelijke verdachte kan aanwijzen (hetgeen duidt op een niet goed gevlochten script), ik weet het niet. Maar hij kwam niet zo binnen als ie had kunnen binnen komen, in ieder geval.

Rachel reist dagelijks met de trein naar New York. Terwijl ze uit het raam kijkt , droomt ze en fantaseert ze. Ze ziet elke dag diezelfde jonge vrouw in dat fraaie huis, die ogenschijnlijk een temperamentvolle relatie heeft met de man die ook in dat huis woont.
Schijnt bedriegt, dat leren we niet alleen later maar ook horen we dat al snel doordat we te weten komen dat Rachel niet toevallig naar dat huis kijkt. Vroeger namelijk, toen woonde ze in het huis ernaast. Net zo ogenschijnlijk gelukkig en net zo temperamentvol. Maar het ging mis bij een miskraam. Rachel ging drinken, raakte haar baan kwijt en is nu doelloos.
Plots staat dezelfde dame niet meer bij dat huis, via de tv verneemt Rachel dat ze vermist wordt. En ze gaat zich ermee bemoeien. Immers, haar ex-man woont er nog naast, die moet er iets van weten. En zij lette tenslotte elke dag op.
Rachel is zelf ook verdachte, omdat ze die dag dronken in de wijk gesignaleerd is. Gaandeweg lezen wij de reeks verdachten na, om al snel tot de juiste conclusie te komen.

Kijk zelf, zeg ik dan altijd. Wellicht beleeft u het anders.

Met : Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson, Justin Theroux

Geen opmerkingen: