zaterdag, juli 29, 2017

Stand clear of the closing doors - Sam Fleischner

Stand clear of the closing doors op IMDb (6,4)
Langdradige film. Gegeven an sich is oke, maar de uitvoering is dusdanig dat je op de aftiteling gaat zitten wachten omdat je het idee hebt dat je het nu allemaal wel weet.

Ricky is een autistische tiener die het moeilijk heeft, zowel thuis als op school. Zijn moeder slooft zich als huishoudster uit om de boel draaiende te houden, vader is langdurig afwezig omdat ie ergens als oproepkracht zijn geld probeert te verdienen en zijn puberzusje heeft echt niet altijd zin om oppas te spelen.
Als zij dan ook op een dag hem niet na school opwacht en met hem naar huis wandelt, neemt hij de benen. Maar waarheen? Hij ziet een man lopen met een mooie afbeelding op zijn jack, de afbeelding lijkt op de tekening die hij altijd zeer gedetailleerd zelf maakt. Hij volgt de man en belandt in de NY-metro. Daar begint een dagenlange tocht onder, over en dwars door de stad.
Moeder raakt wanhopig als hij niet thuiskomt en gaat op zoek. Eerst langs zijn favoriete plekken, daarna in steeds kleinere cirkeltjes. Ze hangt postertjes op, dat helpt. Een medescholier meldt dat hij Ricky gezien heeft in de metro.

De bedoeling is dat de film de struggle for life laat zien van mensen aan de rand van de maatschappij. Dat krijg je wel mee, maar het is allemaal net even te gezapig.

Met : Jesus Sanchez-Velez, Azul Zorilla, Marsha Stephanie Blake

Geen opmerkingen: