zaterdag, juli 29, 2017

Standby - Rob & Ronan Burke

Standby op IMDb (5,8)
Ik trof het niet gisteren want ook de tweede film was magertjes. Ach, de harde schijf heeft weer ruimte, ik kan weer op zoek naar nieuwe vulling.
Deze film is een 13-in-een-dozijn verhaaltje, waarbij de film werkelijk geen enkele onverwachte wending kent. Dat is jammer. Want qua sfeertje en relativerende humor zitten er best goede bedoelingen in.

Alan is een mislukkeling. Vindt ie in ieder geval van zichzelf en er zijn nog wel een aantal mensen om hem heen wier mening er niet ver vandaan ligt. Hij is door zijn aanstaande bruid laten zitten terwijl hij al met de ringen in de jaszak stond en sindsdien heeft hij de hoop opgegeven. Hij speelt in een bandje en doet zijn verplichte werk op het VVV kantoor van Dublin Airport. En daar staat ze!
Ineens ziet hij in de dagelijkse lange rijen een bekend gezicht: daar staat een dame die nou juist hij ooit heeft laten vallen toen ze in Amerika een zomer lang een relatie hadden. Ze overwogen een huwelijk, ze zouden voor de greencard gaan totdat Alan bezweek onder zijn eigen lafheid en terugvloog naar het Ierland van zijn ouders.
De dame heeft een verplichte tussenlanding op Dublin en kan pas morgen doorvliegen naar New York. Alle kans dus voor de twee om nog één keer samen een avond door te brengen. Maar ja: zij heeft een vriend in New York en hij liegt haar voor dat hij hetzelfde hier heeft. Toch gaan ze een hapje eten en duiken vervolgens het nachtleven in. Wat er verder gebeurt, verklap ik dan toch maar niet.

Met : Brian Gleeson , Jessica Paré
Jessica Paré


1 opmerking:

begt zei

PM: In de soundtrack van deze film zit het prachtige "The Pact (I'll be your fever)" van The Villagers