woensdag, september 27, 2017

Deepwater Horizon - Peter Berg

Deepwater Horizon op IMDb (7,2)
Wat doe ik mezelf toch aan dat ik films als deze gewoon toch ga bekijken? Ik vind er niks aan. Ik kan er weinig aan doen: rampenfilms spelen zich wmb af volgens een bekend scenario. Punt 1 is dat je weet dat je naar een rampenfilm kijkt. Punt 2 is dat je weet dat de ramp gaat komen, ondanks enkele pogingen die te vermijden. Punt 3 is de strijd om te overleven, waarvan je weet dat niet iedereen dat gaat halen. Punt 4 is dan de catharsis en de nazorg.

Toen je destijds het krantenbericht las over de ontploffing en vervolgens de brand op het booreiland Deepwater Horizon wist je al dat er een verfilming in zat. Welnu: die is er vorig jaar gekomen.
Hier gaat het om de wisseling van de wacht op het eiland waarbij de nieuwe ploeg zich afvraagt of de vorige wel de juiste (en álle) tests heeft gedaan om tot boring in de oceaanbodem over te kunnen gaan. We krijgen te maken met de geldbeluste eigenaren van BP , die bewust risico's nemen om maar zo veel mogelijk winst te halen. En we krijgen te maken met de bemanning die eerst opstandig is maar toch uiteindelijk moet luisteren naar de hoge (brood)heren. En dan gaat het mis.

Met : Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez

Geen opmerkingen: