zaterdag, december 02, 2017

The Concubine (Hoo-gong: Je-wang-eui-cheob) - Dae Sung Kim

The Concubine op IMDb (6,1)
Het is een harde strijd aan het middeleeuwse Koreaanse hof. Intriges, moord en bedrog spelen hoogtij in het voortdurende spel om de troon (en de bijbehorende macht).
Hwa-Yeon is een bekoorlijke jongedame, die wordt begeerd door de kroonprins én door een jonge bediende. Háár liefde gaat uit naar de laatste en ze ontvluchten het paleis en de hofhouding. Dat gaat uiteraard mis. Hwa-Yeon's vader ontdekt ze en brengt zijn dochter terug naar het paleis terwijl hij de bediende straft met ontmanning.
De kroonprins op zijn beurt moet wachten op de troon omdat zijn broer daarop zit. Niet dat hij veel macht heeft, die ligt volop bij hun moeder(type strenge stiefmoeder, Sneeuwwitje-achtig). Als de koning sterft door vergiftiging komt alles in beweging. Wie zit daarachter, wie speelt het machtsspel en wat zijn de mogelijkheden voor Hwa-Yeon om de belangrijkste concubine (bijvrouw) te worden van de nieuwe koning, juist ja: diezelfde kroonprins die haar altijd heeft willen be..eh. zitten.
Het spel om de macht wordt door iedereen meegespeeld. Rücksichtlos , hard, onverbiddelijk.


Het verhaaltje is niet heel overtuigend, maar de beeldvoering is fraai en de erotische lading die over de hofhouding is heengelegd is intrigerend. Het tilt de film net naar de voldoende kant.

Met: Yeo Jeong-Jo , Dong Wook Kim , Min-jun Kim , Ji-young Park

Geen opmerkingen: