maandag, december 18, 2017

Wonderstruck - Todd Haynes

Wonderstruck op IMDb (6,8)
Een fraai sprookje, deze Todd Haynes. Niet wereldschokkend maar barstensvol goede bedoelingen.

Ben is een jonge knul die net zijn moeder heeft verloren. Vader is al een tijdje uit beeld en als Ben in de spullen van zijn moeder snuffelt, vat hij het plan op zijn pa op te sporen. Alles lijkt echter mis te gaan als het huis waar Ben zich bevindt door de bliksem wordt getroffen. Hij overleeft, maar is wel blijvend doof geworden.
Rose is een jong meisje dat haar moeder nooit ziet. Die is een befaamd actrice en altijd op reis. Als Rose leest dat haar moeder in een stuk speelt dat in het nabijgelegen New York wordt opgevoerd, vat ze het plan op haar moeder op te sporen. Er is echter één probleem: Rose is doof , hetgeen haar solotrip een stuk lastiger maakt. Ze kan immers niets van alle adviezen verstaan als men haar de weg wil wijzen.
Ben leeft in 1977. Rose leeft in 1927.

Op knappe wijze weet Haynes de twee verhalen door elkaar te verweven waardoor uiteindelijk de verhaallijn ontstaat die deze film het sprookjesachtige cachet geeft. Tegen de achtergrond van de grote stroomuitval in New York komen beide tijdvakken langzaam bij elkaar.

Met : Julianne Moore, Michelle Williams , Oakes Fegley, Millicent Simmonds

Geen opmerkingen: