zondag, december 10, 2017

The Infiltrator - Brad Furman

The Infiltrator op IMDb (7,0)
Spannend geheel. Op waarheid gebaseerd. Goed gespeeld. Prima film.
Een film waarin Bryan Cranston een inmiddels typerende Bryan Cranston-rol kan spelen. Hij is beminnelijk, maar ook fout. Hij heeft een goede inborst, maar heeft moeite aan de goede kant van de regels te blijven. En hij brengt dat geloofwaardig.

Hij is "The infiltrator" : een rechercheur op leeftijd die, met het pensioen al in zicht, begint aan een grote operatie: om de stortvloed aan het land binnenspoelende drugs te beteugelen, stelt hij voor om het groots aan te pakken. Niet de symptoombestrijding van arrestaties en inbeslagnames van kleine luyden, nee: probeer erachter te komen hoe de grote geldstromen van de Colombiaanse maffia lopen en zorg dat je daar je vinger achter krijgt.
Zo gezegd , zo gedaan : hij, Robert Mazur transformeert tot een volbloed witwasser die toegang krijgt tot de hoogste kringen. Levensgevaarlijk, want hij nadert heel dicht de inner circle van Pablo Escobar en diens hofhouding. Dat gaat ten koste van veel goede dingen in Mazur's leven: zijn vrouw en gezin vervreemden van hem, hij brengt ze ook in gevaar. Daarnaast moet hij voor de infiltrantenrol ook een verhaal opmaken dat hij op het punt van trouwen staat met een fraaie jongedame (die uiteraard ook in het recherche-complot zit). Wantrouwen naar informaten viert hoogtij, maar Mazur komt steeds dichterbij de kern van bankiers en drugsbazen. Dat is tegelijk ook een probleem want ze zijn niet allemaal onsympathiek , waardoor het steeds lastiger wordt om ze uiteindelijk voor het lapje te houden. Mazur speelt het spel slim, maar het gaat allemaal steeds maar net goed. De grote climax moet komen op de gefingeerde bruiloft, waarbij veel van de financiële spindoctors als gast genodigd zijn.

Met : Bryan Cranston, John Leguizamo ,
Diane Kruger

Geen opmerkingen: