donderdag, december 28, 2017

The Party - Sally Potter

The Party op IMDb (6,8)
Hilarische mengeling van "Carnage" en "Festen". Messcherpe dialogen, volop gelegenheid tot glim- en schaterlachen. Korte film, maar hoog tempo. 

Janet heeft wat te vieren. Ze ontvangt thuis een groep vrienden ter gelegenheid van haar benoeming tot minister van Gezondheidszaken. In Engeland blijkt dat nogal een erebaan te zijn en Janet heeft er hard voor geknokt. Ze heeft zich vanuit de oppositie opgewerkt tot deze verdiende benoeming.
Daar houdt de feestelijkheid wel zo'n beetje op.
Al snel merken we dat Janet én al haar gasten onder een onhoudbare hoeveelheid spanning staan. Interne problemen, relatieproblemen, gezondheidsproblemen. Binnen het uur zijn we op een niveau dat niemand elkaar meer vertrouwt. En nog terecht ook. Ze zijn er allemaal: het lesbische koppel dat hard werkt aan de status van "we zijn zwanger". De gezondheidsgoeroe en zijn vilein-cynische vrouw. De echtgenoot van Janet, met zijn enorme geheim. De financiële wonderboy en zijn geleerde echtgenote. Nou ja, die laatste is er nog  niet , ze komt later. En we begrijpen al snel waarom.

Ik mag u wegens overmatige spoilerproblematiek nog geen tipje van de sluier geven, maar neem van mij aan dat het geheel schitterend geacteerd wordt, uitstekend gescript is en - naast de pijnlijke verschijningsvormen - ook nog eens allemaal zeer vermakelijk is.

Met : Kristin Scott-Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson , Bruno Ganz, Cillian Murphy, Emily Mortimer , Cherry Jones

Geen opmerkingen: