zondag, december 24, 2017

Blackway (aka Go with me) - Daniel Alfredson

Blackway op IMDb (5,2)
Saaie film. Veel te karikaturaal wraakverhaaltje vanuit de binnenlanden van de VS.
Jonge vrouw erft het huis van haar moeder ergens in de rijk beboste bergdorpen van het Amerikaanse binnenland. Ze vindt een baantje als serveerster en wordt daar op een dag lastig gevallen door een irritante (en naar later blijkt : gevaarlijke) man.
Als ze aangifte wil doen, huivert de sheriff om actie te ondernemen. Overduidelijk geïntimideerd, hij verwijst haar door naar een houtzagerij alwaar een aantal oudere mannen eenzelfde reactie vertonen. Op ééntje na: Lester (Anthony Hopkins) biedt aan haar te helpen en die mysterieuze meneer Blackway op te sporen. Hij trommelt zijn houtzaag-hulpje ook op: met zijn drieën gaan ze op pad om meneer een lesje te leren. Er gaat nog flink wat water naar de zee voordat ze hem aantreffen bij een verlaten mijn. En u snapt: meneer Blackway is gevaarlijk genoeg om niet meteen maar excuus aan te bieden.

Te lineair verteld, te weinig plotverrassing, nee: gewoon rechtstreeks naar het einddoel. Dat maakt deze film te rechtlijnig om mijn waardering te ontvangen. Jammer dan.

Met : Julia Stiles, Anthony Hopkins, Ray Liotta , Alexander Ludwig


Geen opmerkingen: