vrijdag, februari 16, 2018

My First Highway- Kevin Meul

My First Highway op IMDb (6,1)
In beginsel een heel sympathieke film, hij had alleen iets dieper uitgewerkt mogen worden. Laat ik het maar beschouwen als een veelbelovende start van de carrières van acteurs en regisseur.

Benjamin verveelt zich kapot. Wéér met zijn ouders op vakantie, weer een paar weken met de caravan op diezelfde camping, weer de zorg voor zijn jongere broertje. Het druist geheel in tegen het adolescentengevoel dat hem bezighoudt, je weet wel: van die dingen die een uitgegroeide puber nu eenmaal liever doet op vakantie.
Het lijkt allemaal aardig op zijn plaats te komen als hij de schone Annabel ontmoet. Ze is de dochter van de plaatselijke supermarkt-eigenares en ze onderschrijft al snel het verveelde gevoel van Benjamin. Maar daar brengt ze verandering in.
Ze vertelt hem over de aanranding die ze heeft meegemaakt op de camping, ze zegt ook waar de dader woont en ze verstrekt Benjamin zelfs een wapen. De boodschap is duidelijk: als jij wat met mij wilt, dan zul je eerst met mijn belager moeten afrekenen. Benjamin weet niet wat hem overkomt: hij wilde wel graag opgroeien maar liefst in stapjes. Ineens moet hij met zevenmijlslaarzen op weg naar het leven en gedrag van een jonge man. Hij wikt en hij weegt: kiest hij voor de vervelende maar vertrouwde sleur of stapt hij in een avontuur?

Met: Aaron Roggeman, Romy Lauwers, Natali Broods

Geen opmerkingen: