zondag, februari 18, 2018

Logan - James Mangold

Logan op IMDb (8,1)

We hebben er samen maar smakelijk om gelachen: een 8,1 op IMDb. Dat is hoog, belachelijk hoog.
Juist vanwege die kwalificatie en enkele gunstige geluiden "uit het veld" had ik op "opnemen" geklikt. En een maandje later dus op "afspelen". We zeiden tegen elkaar dat het vast nog moest komen, want een 8,1 haal je niet zomaar. Dat moet ergens in de film zitten. Bij ons kwam het niet , kan ik u zeggen.

Er blijkt nog een voorafgaande film bij deze te zijn, dat zal ons vast enigszins gemankeerd hebben. Logan is blijkbaar een mutant: er is blijkbaar geknoeid met zijn genetica waardoor hij over stalen messen bij zijn knokkels beschikt. Die hij naar hartenlust kan uitklappen, zodat hij boevige creaturen een haal over het strottenhoofd kan geven. Dat doet hij dan ook een keer of zestig in deze film.
Het vervolg blijkt hieruit te bestaan dat held Logan aan zijn vorige film "Wolverine"  een aantal vijanden heeft overgehouden. Een daarvan is nu op zoek naar Laura, het net zo genetisch herschikte jonge meisje dat we al vroeg in de film leren kennen als een vechtmachine van 1,40 m hoog.
Logan krijgt de opdracht om het meisje dwars door de VS naar Noord-Dakota te brengen, alwaar een paradijselijke plek zou zijn gemaakt voor meisjes zoals zij. Want ja, er blijken nog meer tiepjes dusdanig aangepast te zijn dat ze over superkrachten beschikken.
U snapt dat de weg van Logan geplaveid is met doornen en spijkers, maar hij doet zijn best om het meisje op de plaats van bestemming te krijgen.

Met : Hugh Jackman, Patrick Stewart , Dafne Keen , Boyd Holbrook

Geen opmerkingen: