vrijdag, februari 16, 2018

Cake - Daniel Barnz

Cake op IMDb (6,4)
Moeilijke film. Moedige film. Moeilijk omdat het lastig is enige sympathie te krijgen voor de vervelende vrouw waar de film om draait (een vrouw die overigens door popje Jennifer Aniston uitstekend wordt neergezet). Moedig omdat de film een aantal lastige onderwerpen op ingenieuze wijze aan elkaar probeert te vlechten. We kijken naar een verhaal over chronische pijn, zelfmoord is een belangrijk thema, het verlies van een kind, immigratie en ook nog eens scheidingsperikelen.  Het zit er allemaal in en dat maakt de film boordevol, terwijl het lijkt of er steeds maar niets gebeurt in de film.

Claire ligt een groot gedeelte van de dag op bed. Ze heeft pijn, all over. Gaandeweg de film leren we dat het komt door een ongeluk. Een ongeluk dat haar hele leven voorgoed op zijn kop heeft gezet. Kind dood, man en vrouw uit elkaar gedreven en Claire kan zelf bijna niets meer. Ze sleept zichzelf naar een zelfhulpgroep waar ze het verhaal hoort over een minstens zo succesvolle jonge moeder, die ondanks alle voorspoed toch radicaal uit het leven is gestapt. Claire raakt gefascineerd door haar verhaal en gaat op zoek naar het verhaal achter die dame.
Helaas is Claire een nare persoonlijkheid en stoot ze louter mensen van zich af, hetgeen lastig is bij het juist willen aanknopen van contacten. Er moet iets gebeuren , iets met haar en iets met haar communicatie, wil ze niet alles en iedereen kwijt raken.

Zoals gezegd: niet makkelijk. Maar de film is zeker in enige mate interessant te noemen.

Met : Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Anna Kendrick , Sam Worthington ,

Geen opmerkingen: