donderdag, oktober 20, 2022

Miss Meadows- Karen Lee Hopkins

Miss Meadows op IMDb (5,7)

Miss Meadows op Moviemeter (2,69)
 

Zo matig als ik m vooraf achtte, was ie nou ook weer niet maar ik mag m ook niet onder de goede films scharen. Men heeft wat van het magere verhaaltje proberen te maken, laat ik het zo aftikken. 

Het is een bijzondere verschijning, die juffrouw Meadows die al tapdansend door het aangeharkte stadje wandelt. Fleurig jurkje, handschoentjes , een net handtasje en een lievige uitstraling. Ze is invaljuf op de lokale basisschool, maar iedereen vindt dat ze veel meer kan dan dat. De lokale sheriff die haar aanhoudt omdat ze stilstaat op een brug is ook onder de indruk van haar diervriendelijke verklaring van die stop, hij ziet meteen dat hij een bijzonder mens tegenover zich heeft. Niet gek dat hij gecharmeerd is van juffrouw Meadows en dat hij al snel afspraakjes met haar begint te maken. 

Wij weten in de tussentijd al dat die lieflijke buitenkant van de zonnige jonge vrouw een veel agressievere binnenkant verhult: ze is een engel der wrake, een vigilante die er niet voor schroomt om criminelen, seksueel misbruikers en zelfs moordenaars uit de weg te ruimen met het kleine kaliber pistooltje dat ze altijd in haar handtas bij zich draagt. 

Terwijl wij leren hoe het zo gekomen is, zien we de sheriff in gewetensnood komen tijdens de onderzoeken naar al die verschillende moordgevallen in zijn regio. Hij ziet zijn voorgenomen huwelijk en zijn aanstaande vaderschap in de knel komen als hij de vrouw moet gaan arresteren met wie hij de ringen wil gaan delen. Dat kan vast anders.

Met : Katie Holmes , James Badge Dale, Jean Smart, Callan Mulvey

FIN - song : NO - The Long Haul

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...