donderdag, oktober 27, 2022

Rogue Agent - Declan Lawn/ Adam Petterson

Rogue Agent op IMDb (6,4)

Rogue Agent op Moviemeter (3,44)

Vooral door het geloofwaardige acteerwerk is dit fraude-drama een zeer onderhoudende film. Gemma Arterton doet het al zeer behoorlijk, maar vooral James Norton is overtuigend in zijn rol van hypercharmante bedrieger. Samen maken zij het kijken van deze - op waarheid gebaseerde -film de moeite waard. 


Norton is Robert Freegard, een charlatan die we aanvankelijk helemaal niet als dusdanig herkennen. Hij lijkt een geloofwaardig MI-5 agent die een drietal jonge Ieren ronselt voor spionagepraktijken tegen IRA-aanslagen. Volgens zijn zeggen is een van hen ontmaskerd en moet hij ze subiet vervoeren naar een veilige plaats, ver weg van de brandhaard, naar London. 

Een paar jaar later zien we Freegard in London als autoverkoper. Een dekmantel, dat snappen wij ook. Wij denken dat hij daar zit om Alice Archer, de charmante advocate die bij zijn bedrijf in de straat woont, over te halen mee te spioneren voor MI5. Hij maakt avances, ze hapt aarzelend toe maar heeft gelukkig door haar werkzaamheden voldoende wantrouwen opgebouwd om eerst haar nieuwe lover eens na te trekken. Wat ze hoort, daar is ze niet blij mee dus blijft ze op haar hoede. Toch lukt het Freegard om de welgestelde advocate voor een fors bedrag op te lichten, met hulp van een van de eerder geëvacueerde Ierse dames.

Vanaf dan weten we dat Freegard niet meer is dan een ordinaire oplichter, maar wel een hele goede. Alice bijt zich vast: ze is alles kwijt (spaargeld, carrière en liefde) maar ze weet wie ze te pakken moet nemen om een deel van haar waardigheid terug te krijgen. 

Met : James Norton, Gemma Arterton, Marisa Abela

FIN - song : Hannah Peel - Just like heaven 

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...