zondag, oktober 09, 2022

Per tutta la vita (aka Marriages)- Paolo Costella

Per tutta la vita op IMDb (5,5)
 Film is op Moviemeter niet te vinden.

Net ver op reis geweest, waarbij ik de vliegreis gebruikte om film te kijken (drie op de heenreis, twee op de terugreis). Recensies zijn door de hoeveelheid schrijfwerk wat korter. 

De laatste film die ik keek, tussen Abu Dhabi en Amsterdam, was deze: opnieuw een samenwerking tussen de bevriende Paolo's (respectievelijk Costella en Genovese). Costella schreef het script van "Perfetti Sconosciuti", Genovese deed dat voor deze film. De ene hand wast de andere. 

De gehele wijk in Rome wordt opgeschrikt door het schandaal dat de priester van de buurtkerk helemaal niet bevoegd bleek te zijn. En dat daarmee de door hem gesloten huwelijken ook helemaal niet geldig zijn. We volgen vier stellen, die van de kerk en de overheid de kans krijgen om over een maand de hele ceremonie opnieuw te doen en daarmee deze onzorgvuldigheid weg te werken. 
Een van de stellen is al uit elkaar en treft elkaar vaker bij de rechtbank dan bij het schoolplein. Hun beider houding is "No way' als de hernieuwe voltrekking ter sprake komt. Maar toch: als Edo van zijn zoontje hoort dat zij hem vertelt dat zijn vader de belangrijkste persoon in zijn leven is, komt er toch enige weekheid in zijn harde houding. Hij zegt zijn advocaat het rustiger aan te doen en neemt zelfs enige afstand van zijn huidige vriendin.
Stel twee zit fors middenin de carrière maar overweegt toch om de boel nu officeel te maken en hun relatie zelfs met een kind te bestendigen. Zij krijgt echter plots de kans op een groot project in Kopenhagen en blijft heimelijk de pil slikken. Als manlief Andrea daar achterkomt , is de boot aan, Krijgen zij de boel nog op de rit nu de hernieuwingsdatum nadert?
De andere twee stellen doen alles samen, al vanaf de huwelijksdag. Samen op huwelijksreis geweest, veel borrelen en eten met elkaar, ze twijfelen dan ook veel minder opzichtig over de nieuwe ceremonie. Totdat blijkt dat de ene man al jarenlang een relatie onderhoudt met de vrouw van de ander, al vanaf de huwelijksreis. Explosief materiaal, dat onder twee relaties een bom legt. 

Met : Ambra Angiolini , Luca Bizzari, Carola Crescentini , Claudia Gerini, Paolo Kessisoglu, Filippo Nigro , Claudia Pandolfi , Fabio Volo


Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...