woensdag, oktober 19, 2022

Luckiest girl alive - Mike Barker

Luckiest girl alive op IMDb (6,4)

Luckiest girl alive op Moviemeter (2,77)
 

Ik moest de neiging bedwingen om deze film na een kwartiertje uit te zetten, zo irritant vond ik de hoofdrolspeelster op dat moment al. Deze Ani Fanelli was een onuitstaanbaar wicht, dat middels een ver-boven-haar-stand relatie wraak probeerde te nemen op de plaaggeesten uit haar middelbare schooltijd. Voeg daarbij de iets te hippe vorm die de regisseur koos om de hoofdrolspeelster hardop allerlei gedachten te laten uitspreken tijdens gesprekken en situaties en je snapt dat de stop-knop binnen handbereik lag. Maar goed, ik hik daar wel vaker tegenaan omdat het aan principes van filmkijken raakt. Dus ik bleef kijken en dat was in dit geval achteraf niet ongunstig: de film werd beter naarmate de karaktervorming helderder werd. 

Ani is een getroubleerde, ja zelf getraumatiseerde jonge vrouw. En dat heeft te maken met heftige gebeurtenissen in haar highschool-tijd. We weten al vrij vlot dat het hier om een school-shooting ging, waarbij vanuit haar klas achteraf beschuldigingen in haar richting kwamen dat zij op de hoogte zou zijn geweest van het plan van de twee daders. Deze twee jongens waren immers de twee die Ani opvingen na pesterijen vanuit andere delen van de klas. En , zo leren we gaandeweg de film, dat dit veel verder ging dan pesterijen, dat het uiteindelijk leidde tot seksueel misbruik door de gevierde jongens van de klas. Die, om hun daden te verhullen, overgingen tot verdachtmaking van Ani . 

De problemen rond deze tijd spelen weer op bij Ani - juist als zij in voorbereiding is van haar huwelijk met een rijkeluisjongetje, het moet Ani's zoete wraak zijn op haar beladen afkomst. Precies in de voorbereidende weken toert een van haar voormalige plaaggeesten door de regio om zijn boek met het verhaal over de school-schietpartij te promoten. Ani vindt daar wat van.

Met : Mila Kunis , Chiara Aurelia, Finn Whitrock , Connie Britton

FIN - song : Elle King - I know where i've been

Geen opmerkingen:

Challengers - Luca Guadagnino

Challengers op IMDb (7,8)   Challengers op Moviemeter (3,80) Gelijk maar meegepakt op première avond, terwijl ik mezelf niet heel goed ingel...