woensdag, november 24, 2004

Dialoog #2

En dan proberen we te praten. Proberen we te begrijpen waarom een syrische imam het manwijf Verdonk geen hand schudt. Probeert Knevel met Nederlandse bekeerlingen te praten en dan gaat er toch weer zo'n sukkel van voor af aan beginnen met doodswensen etc.
Daar zijn we dus voorlopig niet uit! Wouter Bos zei het vanmorgen goed: we moeten een scherp onderscheid maken tussen de gematigden en de radicalen. De gewone moskeeganger die zijn vrijdaggebed doet en dan zijn boodschappen haalt, daar verschillen we zelf geen ene centimeter van.
Maar de politieke islam, die dient geneutraliseerd, nee: geƫlimineerd zelfs! We zitten hier nog altijd - hoe christelijk onze kabinetten ook zijn- in een land van scheiding van kerk en staat!
Wat mij betreft de staat links en de kerk rechts, maar andersom daar kan ik ook mee leven. Als het maar ver, mijlenver uit elkaar staat. Dat zullen de radicalims moeten bevatten! Niet hier, niet in onze naam!
Belijden is prima, bekeren al minder, maar bestrijden en bevechten: daar moeten ze maar eens mee ophoudebn!

2 opmerkingen:

Opa-Buiswater zei

Overigens was het natuurlijk wel een memorabel moment: het toppunt van religieus radicalisme bij elkaar, die imam en Knevel!!

begt zei

als het dan ook maar een beeeeetje op verbroedering leek