donderdag, november 25, 2004

Inzake dialoog #2

Pas gisteren zag ik op het journaal het interview van Evil Knevel met die abdulsmoel van de Ven. En ondanks de belachelijke reactie van die BekeerBrabo, moet ik toch ernstig melden dat heer Knevel hier zwaar mede schuldig aan is.
De manier van in de mond leggen van antwoorden als waren het hosties is in hoge mate verwerpelijk. En dan komen we inderdaad bij de dubieuze rol van de media.

Sensatie rules, zoveel is duidelijk. Maar is knechting van de berichtgeving niet juist weer de andere kant op? Als je je vooraf al beperkt in wat je mag zeggen, als je een cordon sanitaire om je uitingen heenlegt, gaan dingen dan elders woekeren?

Alweer een -excusez le mot- duivels dilemma....

2 opmerkingen:

Opa-Buiswater zei

Tsja, inderdaad een duivels dilemma; dit was toch het kabinet van minder regels, van meer eigen verantwoordelijkheid van de burger? Of telde dat alleen voor de sociale uitkeringen want als het géén geld kost zijn ze er weer als de kippen bij om alles te regelen. Keiharde maatregelen helpen niet; je loopt de kans op ondergronds gemor. Dialoog, dialoog en nog eens dialoog anders loopt het faliekant fout vrees ik.....

Anoniem zei

By SJJ
Duivelse dilemma's, dat zijn het... Verdomd moeilijk allemaal.
Draai 'Busload of Faith' van Lou Reed nog maar eens, die gooit in ieder geval al heel wat agendapunten in de prulle(n)bak... Opruimen, dat moeten we ook vaker doen allemaal. Oud zeer en kwaad bloed, is dat klein chemisch afval?