maandag, november 22, 2004

Op mijn schreden

ja, terugkeren, ja! Terugkomen op wat ik eerder beweerd heb. De SJJ-pressiegroep heeft mij ervan overtuigd dat mijn vorige blog te aanmatigend was voor mijn medelanders. En dat ik inderdaad van binnenuit kan helpen de boel te stutten in plaats van die stutten te trekken en mijn paspoort aan de wilgen te hangen.
Gisteravond, even kroegend na een fijn djembe-feestje, ontdekte ik dat er hoop is gevestigd in mijn hart: langzaamaan druppelden mijn fellowtravellers van de pyreneeënreis binnen in mijn stamzaaltje en ik werd meteen weer blij. Wat een fijn volk, wat een prettige mensen. er blijkt nog voldoende basis te zijn om saamhorigheid te tonen, om blij te zijn met elkaar en trots te zijn op de mensen om je heen. Dat sterkt mij in het idee dat SJJ me net op tijd voor een blunder heeft behoed: vluchten is geen optie. WIJ! Doen het! Hier! en Nu! En Zelf!!
Ik blijf....

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja...
Sommige mensen zouden zeggen: "Vertrekken is opgeven". Ik heb de hoop nog niet opgegeven. Met dit kouwe (het vriespunt is weer gehaald!) kikkerlandje komt het allemaal wel goed. Misschien nog even een goeie ouderwetse elf stedentocht om de gemoederen weer te bedaren. Je weet maar nooit....
Ik ken het gevoel echter wel. Ben je net lekker op vakantie geweest. Geen enkele vorm van stress, (behalve dan voor de mensen die bepaalde historisch belangrijke punten "moeten" zien) kom je thuis begint het gehannes van voor af aan. Maar ja, thuis is dan toch ook wel weer thuis. Voor die mensen die altijd maar roepen dat ze wel ergens anders zouden willen wonen zeg ik dan altijd maar:
"Waar zou je anders willen wonen?"
Ga maar eens serieus de mogelijkheden overwegen. Zou je werkelijk in Spanje, Duitsland, Amerika, Australië of van mijn part ergens in het werelddeel Azië of Afrika willen wonen? Om elke dag geconfronteerd te worden met normen en waarden (jawel JP daar zijn ze dan) die niet de jouwe zijn? Iedere dag dingen mee te maken om dan vervolgens te roepen: "In Nederland was het wel anders!". Nee, ik blijf lekker hier in m'n eigen kikkerlandje. Niets is perfect maar ook in de wereld der blinden is eenoog koning.

Nu nog Anonymous, als ik door de registratie heen ben: Yorben

Anoniem zei

By SJJ
Van mij mocht je wel gaan hoor :)
Maar dit is beter zo. Wat als iedereen die nog een beetje nadenkt weggaat? Lijkt me geen optie. Bovendien, zie ook de bovenstaande comment, valt het best wel mee allemaal. We moeten ons alleen niet gek laten maken door bijvoorbeeld die 'godverdommese' geile media...
Spreken af dat we alleen maar goeie dingen gaan doen, en zetten dat dan in de krant of op tv... IN KAPITALEN! Zonder hoop geen toekomst, zonder toekomst geen hoop. Dat deze blog een broedplaats mag worden van goede ideeën en opbouwende gedachtes... Succes allemaal!

begt zei

hoe stichtelijk zijn uw woorden, SJJ! Getuige mijn thans bovenste blog ben ik met die goededaden-melding al begonnen, zij het deels in onderkast...