dinsdag, juni 19, 2012

Ma part du gateau - Cédric Klapisch

Engelse titel: My piece of the pie.


Van deze regisseur zag ik eerder de aandoenlijke Parijs-films "Un air de famille' en "Chacun cherche son chat".  Beide films ademen zwaar Frans, bij deze titel is dat iets minder omdat ie ook ten dele in Londen speelt. Maar prettig hoor, dat zeker.

Gilles Lelouche speelt een onuitstaanbare lul van 35, die grof geld verdient in de hedgefonds wereld. Karin Viard speelt een vermoeide moeder die na het ontslag bij de failliet gegane lokale fabriek eerst zelfmoord wil plegen en na het mislukken daarvan besluit om in Parijs op zoek te gaan naar werk om daarmee haar gezin te kunnen onderhouden.
Hij, de poenige pipo, is werkzaam in Londen maar krijgt de opdracht in Parijs een filiaal op te zetten. U snapt al wie hij als huishoudster in zijn overbodig luxe appartement in dienst neemt. En u snapt ook dat de argeloze , ietwat levensmoeie moeder steeds meer begint te doorzien van de simpele manier waarop geld te verdienen is. En u snapt wellicht nog beter wie er voor het plotseling opduikende zoontje van de grote geldgraaier moet gaan zorgen.

Hij en zij groeien alras naar elkaar toe, totdat.... zij iets meer over zijn handel en wandel te weten komt.

Eindconclusie: Geen wereldschokker, maar opnieuw een zeer prettige film van Klapisch.  
     

Geen opmerkingen: