zondag, juni 03, 2012

Toast- S.J. Clarkson

Engeland in de jaren 60. Alleen al voor de mode en de sfeer rijp voor een filmisch inkijkje. Nigel is een jong moederskindje, dat al jong homoseksuele neigingen wil koppelen aan de lust om te koken. Dat laatste komt vooral doordat zijn moeder die kunst totaal niet beheerst en bang is voor vers voedsel. Vader is een beetje bullebak, dus erg veel lol heeft het jongetje niet in zijn leven.

Moeder blijkt een longziekte te hebben en met lede ogen ziet Nigel zijn moeder wegvallen. Alleen achterblijven met zijn vader benauwt hem aan alle kanten. Als dan ook nog niet al te lang na het overlijden een nieuwe dame haar intrede doet , in eerste instantie als poetsvrouw maar gaandeweg als de vrouw des huizes, is de horror voor hem compleet.

Na een leeftijdssprongetje ontdekken we dat Nigel zijn kookhobby heeft uitgebouwd tot kok in een lolkaal restaurant. Hij begint tegen zn nieuwe schoonmoeder op te bieden, om via de maag de liefde van zijn vader te veroveren.

Lekker kleine film , met typisch Britse acteurs als Helena Bonham Carter, Ken Stott en Freddie Highmore (Charlie & the chocolate factory). Echte tv-kijker, maar best fijn om gezien te hebben

Geen opmerkingen: