donderdag, juni 07, 2012

Moonrise kingdom - Wes Anderson


Heerlijke film, vooral gaan zien! Is (bijna)voor alle leeftijden, maar is vooral een ode aan de vrije geest. Leve degene die het leven zelf in de hand neemt en uit het keurslijf wil breken.

Verhaal is loeisimpel: op een afgelegen eiland smeden twee tieners het plan om van huis weg te lopen. Op zich niet slim om dat op een eiland te doen, want je kunt niet naar zoveel plekken toe. het jochie is een boyscout, het meissie is een dromerige boekenwurm-puber "die haar ouders haat".
De film draait voornamelijk om de ophef die het weggelopen stel op het eiland veroorzaakt: bij de ouders, bij de politie, bij de boyscouts, bij de jeugdzorg. Prachtige kleine rollen van beroemde acteurs vertegenwoordigen die groep: Harvey Keitel, Bill Murray, Tilda Swinton, Frances McDormand, Bruce Willis en Edward Norton. De allerbeste gimmick in de film is de zwaar volwassen en wijze teksten die de tienertjes uitspreken, die vervreemden het geheel volkomen logisch. Voeg daar aan toe de werkelijk schit te ren de vormgeving van de film (zeer gedetailleerd , zeer stilistisch), en u snapt dat deze film een onontkoombare is. Must see.

Geen opmerkingen: