maandag, februari 01, 2016

A long way down - Pascal Chaumeil

A long way down op IMDb (6,4)
Niemendalletje. En toch ook weer niet. Laat ik het anders stellen: in deze film wordt luchthartig omgegaan met een heel zwaar onderwerp.

Oudejaarsavond is een belangrijk tijdstip in veel mensenlevens. Contemplatie, overwegingen van geluk en ongeluk. Kort voor het middernachtelijk uur vindt een wonderlijke ontmoeting plaats op het dak van het hoogste flatgebouw in London. Vier voor elkaar onbekende mensen die allen op dat tijdstip zelfmoord willen plegen door naar beneden te springen. Er ontstaat een koddige wachtrij van "heb je nog lang nodig?" en "Geef me in ieder geval even mijn laatste moment alleen".
Door de gesprekken besluiten de vier er gezamenlijk voorlopig even van af te zien. Ze spreken een pact af: tot aan Valentijnsdag (6 weken na oudjaar) zal niemand er tussenuit stappen. Als men het dan nog steeds van plan is, zullen ze elkaar daarna opnieuw bovenop de flat ontmoeten.
Omdat een van de vier een bekend tv-presentator is, krijgt de pers lucht van het plan en komt het in een stroomversnelling. Een van de vier is de dochter van een beroemd politicus dus ook de politiek gaat zich ermee bemoeien. Van het een komt het ander: de vier beginnen elkaar door dik en dun te steunen en elkaars positieve punten te benadrukken. Het onwaarschijnlijke viertal vlucht zelfs even voor de publiciteit en neemt een gezamenlijke vakantie. Daar ontwikkelt zich langzaam de scheiding der geesten.

Aardig, luchtig, best ok.

Met oa. Pierce Brosnan, Toni Collette, Aaron ("Breaking Bad") Paul

Geen opmerkingen: