maandag, maart 14, 2016

De Surprise - Mike van Diem

De Surprise op IMDb (6,7)
Mike van Diem, mensen. Ooit won ie een Oscar voor de beklemmende regie van Bordewijk's boekverfilming "Karakter". Hij deed nog wel van alles daarna maar niets dat zo spraakmakend werd. En vorig jaar maakte hij dus deze. Een vehikel voor het droogkomisch talent van Jeroen van Koningsbrugge. Die overigens in deze film verdacht ingehouden acteert.

Jeroen speelt Jacob, een adellijke miljonair die geen zin heeft in het leven. Hij wacht keurig tot het overlijden van zijn moeder voordat hij zijn eigen dood zal kunnen veroorzaken. Klunzige zelfmoordpogingen mislukken waarna hij zich meldt tot een instituut dat op verzoek het levenseinde bespoedigt.
Daar ontmoet hij een gelijkgezinde, maar toch nog leuke dame en u kunt al raden wat het vervolg zal zijn: gaandeweg wil hij toch proeven wat het leven hem te bieden heeft maar helaas, hij heeft al getekend voor een onaangekondigd noodlottig overlijden. De organisatie zit achter hem aan, hij probeert zijn gevoelens voor het wijffie te plaatsen en er ontstaan ontwikkelingen.

Matig. Matig. Geheel in de stijl van de formulefilm "romantische komedie" die de Nederlandse markt de laatste jaren overspoelt. Maar daar is publiek voor, dat zeker.

Met Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan en Jan Decleir.

Geen opmerkingen: