donderdag, april 28, 2016

Out of the Furnace- Scott Cooper

Out of the Furnace op IMDb (6,8)
Gezien het genre is het niet heel vreemd dat ik nog nooit van deze film had gehoord. Gezien de sterrencast is het dat wel. Want er komt wat voorbij hoor: Christian Bale, Casey Affleck, Willem Dafoe, Forest Whitaker, Sam Shepard, Woody Harrelson.
Allen verzameld in een eersteklas trailertrash-drama. Ik was vooral onder de indruk van het spel van Christian Bale. Ijzersterke rol.

Wat is het verhaal? Russell heeft een hart van goud, maar het gaat wel eens mis. Zijn broer Rodney is meermaals uitgezonden naar Irak en komt daar ietwat verknipt van terug. Gokschulden, problemen. Om daaruit te komen zet ie zich in als prijsvechter. Waardoor ie uiteraard bij de verkeerde mensen uit komt, mensen die hem langzaam behoorlijk in de tang krijgen.
Russell ondertussen, die doet zijn fabriekswerk, worstelt met zijn vriendinnetje, bezoekt zijn zieke vader en verzuipt de rest van de tijd zijn geld. Als ie met drank op achter het stuur kruipt en een dodelijk ongeluk veroorzaakt, moet ie de bak in. En precies op dat moment gaat het verder mis met zijn broertje. En overlijdt zijn vader. En loopt zijn meissie over naar een ander, een agent nota bene.
Als hij vrijkomt, wil hij alles oplossen. Met zichzelf in het reine komen gaat vrij aardig, maar zijn vriendinnetje terugverdienen? En vooral: zijn broer weghouden van die levensgevaarlijke criminelen die zoveel geld van hem krijgen? Het clasht. Uiteraard clasht het. Maar Russell knokt voor een beetje genoegdoening. Voor rechtvaardigheid in het verder zo miezerige bestaan.


Geen opmerkingen: