woensdag, april 27, 2016

Rendez Vous - Antoinette Beumer

Rendez Vous op IMDb (5,9)
Eerlijk is eerlijk: heel veel in de film zie je mijlenver van te voren aankomen, maar het eindspel vond ik toch verrassend. Dat is een pré, in een film die voor het overige precies past in die lange reeks van boekverfilmde Nederthrillers die we de laatste tijd voorgeschoteld hebben gekregen. Nu was Esther Verhoef aan de beurt, volgende keer weer eens mevrouw Gerritsen of een van de anderen.

Jong stel verhuist - na het overlijden van haar moeder - naar Frankrijk en trekt in het bouwvallige huis dat ze geërfd hebben. Er is een financiële buffer, maar er is ook een shitload aan klussen die ze niet allemaal zelf aan kunnen. Er moeten dus lokale bouwvakkers worden ingehuurd. Tussen alle wantrouwende dorpelingen zit "toevallig" een Nederlander die "toevallig" een bouwbedrijfje heeft en die "toevallig' deze klus wel op zich wil nemen.
In zijn werkteam zit natuurlijk een mooie jongen. En die maakt het hitsig hart van de vrouw onrustig, zeker als manlief eerst alleen maar onhandig aan het klussen is en later wegens ziekte van zijn moeder enige tijd terug naar Nederland moet.
Het geld giert uit de kas, overspel lonkt vurig en de dorpelingen hebben zo hun twijfels. Twijfels over het nieuwe stel, maar ook over de pluisheid van die bouwvakmannetjes. Er moet iets mis gaan.

Met oa : Loes Haverkort , Peter Paul Muller, Mark van Eeuwen

Geen opmerkingen: