woensdag, maart 22, 2017

Louder than Bombs- Joachim Trier

Louder than Bombs op IMDb (6,6)
Ook al geen makkelijke film, ik had mijn avondje wel gisteren. Deze was vooral goed vanwege het uitstekend ingetogen acteerwerk en het ietwat mystiek gehouden verhaal. Acteurs als Jesse Eisenberg, Isabelle Huppert en Gabriel Byrne kun je daartoe wel om een boodschap sturen. Toch draait de film eigenlijk om geen van deze drie: ze zijn respectievelijk broer, moeder en vader van Conrad.
Conrad is een stil en teruggetrokken puberjongetje, ogenschijnlijk niet veel anders dan anderen van zijn leeftijd. Moeilijk in de communicatie, veel aan het gamen etcetera.
Echter, we leren al snel waarom het bij Conrad even anders werkt dan bij andere pubertjes. Zijn moeder is twee jaar geleden omgekomen en de oorzaak daarvan is voor vele uitleg vatbaar. Ongeluk of zelfdoding? Moeder was oorlogsfotografe, had daardoor een bijzondere kijk op het leven. Ze was niet gemaakt voor alleen moederschap en echtgenote. Dat heeft zijn weerslag op het gehele gezin.
Vader beschermt zijn zoon, maar dringt niet tot hem door. Pas als de oudste zoon tijdelijk weer thuiskomt om te helpen bij het ontmantelen van de doka, ontdooit Conrad enigszins.
Het blijkt dat alle gezinsleden hun eigen geheimen dragen en dat ze allemaal een flinke tik van het gebeurde hebben meegekregen,


Geen opmerkingen: