zaterdag, maart 04, 2017

Manhattan Nocturne (a.k.a. Manhattan Night) - Brian Decubellis

Manhattan Nocturne op IMDb (6,2)
Niet goed, wel spannend. Zo ervoer ik deze misdaadthriller gisteravond. Hier en daar wat gezochte plotwendingen, maar toch zat je af te wachten of en hoe onze hoofdpersoon het tot een einde zou brengen.

Die hoofdpersoon is Porter Wren, een rol van de immer aandoenlijke Adrian Brody. Porter is misdaadjournalist in New York, die op gezette tijden zijn scoops heeft maar verder een marginaal bestaan leidt. Als de krant waarvoor hij schrijft, wordt overgenomen door een zakenman met bizarre reputatie moet hij opdraven op een feestje. Daar ontmoet hij Caroline Crawley, een bloedmooie jonge vrouw die hem aanspreekt omdat ze hem van zijn fotootje naast zijn rubriek kent. Ze trekt hem mee in een gevaarlijk verhaal en misbruikt haar welgevormde uiterlijk om Porter te overtuigen voor haar op onderzoek uit te gaan.
Het gaat al snel van kwaad tot erger. De schrijver zet zijn ingedutte huwelijk op het spel door te vallen voor de avances van deze dame (een rol van Yvonne Strahovski). Hij duikt in de afpersingszaak die speelt rondom haar persoon en , juist ja, de zakenman die zijn krant heeft overgenomen.

Met : Adrian Brody, Yvonne Strahovski , Jennifer Beals

Geen opmerkingen: