woensdag, maart 15, 2017

A Bigger Splash - Luca Guadagnino

A Bigger Splash op IMDb (6,4)Vreemde film ,weet niet precies wat ik er van moet vinden. Mooie mensen, lege hoofden en weinig inzichten. We bevinden ons op het eiland Panterellia (mooi trouwens). In een chique villa herstelt een beroemde zangeres van een soort burn-out. Ze is haar stem kwijt en moet ontspannen: tournee afgezegd , even weg van de mensen. Hopen maar dat de stem terug komt.
De rust wordt wreed verstoord door een telefoontje van haar ex-partner: "over een kwartier landen we. Lachen, joh!".
Ze moet in een keer de knop omzetten: weg is  de rust, haar ex-man is een narcistische adhd'er die alle aandacht naar zich toe trekt, die je leeg zuigt.
Hij is in het gezelschap van zijn dochter, een mooie jongedame die het leven allemaal maar met een kritische blik bekijkt.
De rust is weg, direct is de situatie explosief. Ondanks alle pogingen om gezellig van feestje naar feestje, van etentje naar borreltje te trekken, zien we dat er iets staat te gebeuren. De spanningen tussen de ex-geliefden zijn voelbaar, maar ook de groeiende interesse van de vriend van de zangers voor de dochter van haar ex is opvallend. Er gaat iets knallen. Met een grote plons.

Het acteerwerk, dat is dan weer wel zeer oké. En het einde van de film wist iets van de leegheid die het eerste deel kenmerkt.
Met : Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes, Dakota Johnson.Geen opmerkingen: