zondag, maart 05, 2017

Né quelque part (aka Homeland) - Mohammed Hamidi

Ne quelque part op IMDb (6,2)
Farid voelt zich Fransman. Zijn Algerijnse afkomst doet weinig ter zake , hij spreekt niet eens Arabisch. Hij verzwijgt voor zijn familie dat hij een Frans vriendinnetje heeft ,want alleen thuis leeft eigenlijk de Noord-afrikaanse sfeer nog.
Vader raakt ziek en moet worden opgenomen, precies op het moment dat er onrust is in het thuisland: het huis dat vader heeft gefinancierd met zijn werk in den vreemde dreigt te worden onteigend wegens bouwplannen van de Algerijnse overheid. Er moet iemand naartoe, maar vader kan zelf niet.
Farid wordt door de familie gedwongen maar heeft eigenlijk helemaal geen zin.
Moeizaam vindt hij zijn weg, langzaam komt hij in contact met mede-getroffenen en ze vormen een pact. Samen met de mooie Samira zet hij een actie op touw om rechtvaardigheid te krijgen voor zijn vader en de andere getroffen dorpelingen.
Intussen probeert Farid met zijn neef het uitgaansleven in de omgeving te verkennen. Bij een van de nachtelijke braspartijen loopt het uit de hand: Farid's neef piept er tussenuit. Met zijn paspoort. En vlucht naar Frankrijk. Farid kan nergens naar toe, zit vast en blijft gedwongen zitten in het achtergebleven gebied waar zijn familieroots liggen.
Hoe gaat hij zich hieruit redden? Wie kan hem helpen? Vader niet. Vriendin niet. De Algerijnen zeker niet. Het loopt spaak.

Met : Tewfik Jawlab, Jamal Debbouze , Zineb Obeid,   Julia de Bona

Geen opmerkingen: