dinsdag, augustus 15, 2017

Glen Campbell I'll be me - James Keach

Glen Campbell I'll be me op IMDb (8,0)
Aandoenlijke documentaire over de laatste stuiptrekkingen van de carrière van een groots country-artiest. Een trits aan hits scoorde de man door de jaren heen, bovendien was hij naast geliefd zanger ook nog eens een behoorlijk goede muzikant, die vele gitaar- en zangpartijen bijdroeg aan het werk van bijvoorbeeld the Beach Boys.
Campbell leed aan alzheimer en dat blijkt funest voor mensen. Voor mensen in het algemeen al, maar voor mensen in creatieve beroepen helemaal. Die kunnen zich hun eigen songs moeilijk herinneren en zijn de teksten niet meer herinneren die ze al duizenden malen hebben gedeclameerd.
Campbell besluit nog eenmaal een allesomvattende tournee te gaan doen om afscheid te nemen van zijn geliefde publiek. En verdomd, dat lukt hem nog aardig. Hij haalt bijna de 150 concerten nog, maar wij zijn in de tussentijd al getuige van de steeds grotere achteruitgang van zijn hersenen en daarmee van zijn creatieve en communicatieve vermogens. Het wordt schrijnend, het wordt te erg, het moet stoppen. Letterlijk.
Begin deze maand overleed Campbell. Deze documentaire werd afgelopen week dus maar herhaald.  De moeite waard.

Met : Glen Campbell , Kim Campbell , Ashley Campbell

Geen opmerkingen: