zaterdag, augustus 05, 2017

Victor Frankenstein - Paul McGulgan

Victor Frankenstein op IMDb (6,0)
Het oeroude verhaal in een nieuw jasje. Opnieuw creëert een slimme professor een levend wezen dat hij niet kan controleren. De bedoelingen zijn dit keer wat anders (professor Frankenstein voelt zich verantwoordelijk voor de dood van zijn broertje en wil nu leven géven ipv leven némen) maar verder is het allemaal redelijk bekend.
De professor vindt zijn sidekick in het gedrocht dat hij Igor noemt en dat hij uit het circus geplukt heeft. Tot dan toe is Igor een gebochelde nobody die voor alles misbruikt wordt. Victor ontdekt dat hij van nature heel geen gebochelde is, opereert hem en geeft hem daarmee eigenlijk al nieuw leven. Operatie geslaagd, zou u zeggen. Maar nee: Igor wordt door Victor gebruikt om samen te bouwen aan een nieuw leven. Van restanten van circusdieren bouwen ze een wezen dat door een overdosis aan electriciteit tot leven gewekt wordt. En dan gaat het mis.
Er is ook nog een Scotland Yard-agent die dit allemaal misbruik van God's schepping vindt en er is nog een love interest voor Igor. Film klaar.

Met : James McAvoy, Daniel Radcliffe , Jessica Brown Findlay

Geen opmerkingen: