dinsdag, augustus 29, 2017

Hampstead - Joel Hopkins

Hampstead op IMDb
Fijne "kleine" film, hier is weinig mee aan de hand. Feelgood en een tikkeltje voorspelbaar, maar ook wel weer zo vriendelijk gebracht dat je hier prima anderhalf uur vermaak aan hebt. Goed geacteerd, sympathiek verhaal, niets om je voor te schamen.

Emily is een wat warrige weduwe die het leven na het overlijden van haar man maar matig op de rails krijgt. De andere dames in het statige pand in de prijzige Londonse Hampstead-wijk regelen een boel voor haar, maar het lijken allemaal zaken te zijn waar ze zich maar matig voor interesseert.
Tegenover haar, in de bosschages, staat een vervallen ziekenhuis waar een projectontwikkelaar zijn zinnen op heeft gezet. Volgens de damesclub moet Emily voorstander zijn van dit project maar haar hart zegt anders. En dat wordt alleen maar bevestigd als ze in dat bos een zwerver ontmoet.
Nou ja, zwerver, hij heeft zichzelf gewoon een dak boven het hoofd gebouwd van afvalhout en blijkt er zelfs al meer dan 15 jaar te wonen. Emily vindt het contact met de afwijkende man erg plezierig, er ontstaat een vriendschap. Maar dat is natuurlijk buiten de buurt gerekend.
Ze komt in conflict met de damesclub, met haar zoon en met haar eigen inkomen maar toch... toch kiest ze ervoor de kant te kiezen van deze maatschappelijke verschoppeling. En dat heeft gevolgen.

Nogmaals, klein en fijn, je ziet alles mijlenver aankomen maar het is allemaal niet erg. Je verlaat met een glimlach de zaal.

Met Diane Keaton, Brendan Gleeson


Geen opmerkingen: