zaterdag, januari 13, 2018

The Whole Truth - Courtney Hun

The Whole Truth op IMDb (6,2)
Middelmatige rechtbankthriller. Het kan aan mij liggen, maar ik zag de uiteindelijke plotontwikkeling reeds lang aankomen. Iets te weinig fantasie, iets te weinig durf.

Ramsey is advocaat , hij staat aan de start van een van zijn meest kansloze zaken ooit. Hij moet een moordenaar verdedigen, het is de zoon van zijn oude leermeester. Er is een bekentenis, de jongen zwijgt sinds het gebeurde in alle toonaarden dus Ramsey kan op geen enkele wijze een verdediging opbouwen. Hij neemt het desondanks in zijn eentje op tegen alle gevestigde instituten omdat de weduwe hem dat vraagt. Zij speelt dubbel spel hierin: uiteraard is zij vrouw van het slachtoffer, maar ze is ook moeder van de dader. En Ramsey is huisvriend. Ziehier het plaatje waarnaar we kijken.
Middels flashbacks krijgen we te zien wat voor een bullebak het slachtoffer is geweest , hardvochtig voor zijn vrouw en hardvochtig voor zijn kind. De sympathie verschuift aldus al snel naar de verdediging, het OM komt langzamerhand in een lastig parket. Alles is afhankelijk van het moment dat de zoon wél of niet iets gaat zeggen. Als hij blijft zwijgen, is het bewijs tegen hem onverbiddelijk. Pas als hij openbaart wat er werkelijk is gebeurd, pas als hij de hele waarheid vertelt, kan het proces kantelen. We wachten.

Met : Keanu Reeves, Renee Zellweger, Jim Belushi , Gugu Mbatha - Raw


Geen opmerkingen: