donderdag, januari 04, 2018

Wonder Wheel - Woody Allen

Wonder Wheel op IMDb (6,4)
Het voelt vertrouwd, die periodieke verschijningen van nieuwe Woody Allen-films. Ik betrap mezelf er op dat ik er toch altijd wel nieuwsgierig naar ben, terwijl ik ook wel weet dat de tijden van "Annie Hall" en "Manhattan" reeds lang voorbij zijn. De laatste jaren zijn het - op een enkele uitzondering na- niemendalletjes. Prettige niemendalletjes, dat moet wel gezegd.
Allen maakt zijn films volgens een bekend recept: eerst zet hij met een beetje jazz en charleston-muziek een tijdsbeeld en de bijbehorende sfeer neer, daarna krijgen we al gauw te maken met nodeloos nerveuze of onzekere hoofdpersonen die zich gaandeweg de film meer in de nesten werken.
Dat doorspekt met bij vlagen hilarische dialogen en het een en ander aan manisch gedrag en u snapt dat u op prettige wijze onderhouden wordt.
In deze film draait het om Ginny (Kate Winslet) , een moeder van een onhandelbaar jongetje dat de hele wereld in de fik wil zetten. Zij is getrouwd met een bullebak met losse handjes, iets wat ie alleen in toom weet te houden door niet meer te drinken. Ze is ongelukkig in haar huwelijk en knoopt een relatie aan met de badmeester. 
Alles verandert als plotseling Carolina op de stoep staat. Ze is de mooie dochter uit een eerder huwelijk van manlief Humpty. Ze is gevlucht voor haar man, een foute maffioos die uiteraard een zoektocht op touw zet. Ginny doet aanvankelijk haar best om Carolina te beschermen , maar dat verandert als badmeester Mickey ook een oogje laat vallen op de fraaie nieuwe verschijning. Ginny wordt strontjaloers en voelt zich aan alle kanten mislukt in het leven. Alles komt tot een climax als de penose toch op het spoor van het maffiameisje weet te komen.

Met : Kate Winslet , Juno Temple , Justin Timberlake, Jim Belushi

Geen opmerkingen: